Antrenörlük eğitimi bölümü kaç yıllık?
Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde üniversitelerde sunulan dört yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölümü başarıyla tamamlayanlara “Antrenör” unvanı verilir. Antrenörlük mesleğine uygun olan mezunlar, eğitimleri sırasında seçtikleri sektörlere odaklanabilirler.
Hangi öğrenciler staj yapabilir?
Öğrencilerin ilgili alanda eğitim görüyor olması gerekmektedir. Bunun temel nedeni stajyer için zorunlu olan staj sigortasının öğrencinin eğitim aldığı kurum tarafından sağlanmasıdır. Staj sigortasını kendileri ödeyen şirketler olduğu için eğitimini tamamlayan yeni üniversite mezunları da bu şirketlerde staj yapabilirler.
Zorunlu staj var mı?
Staj bir zorunluluk değil, bir fırsattır. Staj dönemi ne kadar verimli olursa, iş hayatına uyum sağlamak da o kadar kolay olur. Yasa gereği, 10 veya daha fazla kişiyi istihdam eden şirketler, istihdam ettikleri çalışan sayısının en az %5’ini oluşturan öğrencilere stajyer sağlamakla yükümlüdür.
Antrenörlük eğitimi bölümü ne iş yapar?
Antrenörlük Eğitim Departmanımızda; sayıları ve çeşitliliği giderek artan spor branşlarına yönelik ileri düzey antrenörler, monitörler, kondisyonerler ve fitness eğitmenleri yetiştirilmektedir.
Antrenörlük kaç maaş alır?
Türkiye’de antrenörlük eğitimi mezunlarının maaşları spor alanındaki diğer meslek gruplarına göre ortalama seviyededir. Giriş seviyesinde yeni mezunlar 8.500 ile 12.500 TL arasında maaş alabilirler. Deneyim arttıkça bu maaşlar 15.000-30.000’e kadar çıkar.
1 kademe antrenörlük belgesi kaç TL?
ANTRENÖRLÜK KURSU BELGE ÜCRETLERİ Telafi 500,00 TL. (Ücret alınacaktır.) 1. Kademe Antrenörlük Kursu 750,00 TL.
Staj parası ne kadar?
Bu nedenle stajyer maaşı da güncellendi. Yeni stajyer maaşı 2024 yılı net asgari ücretin 1/3’ü olan 5.100,64 TL olarak güncellendi. Stajyer maaşını hesaplarken “17.002,12 TL x 0,30 = 5.100,64 TL” formülünü kullanabilirsiniz.
1. sınıfta staj yapılır mı?
Stajınızı birinci veya ikinci sınıfınızın yazında tamamlayabilirsiniz. Bir bölüm olarak, stajınızın birinci sınıf yazında yapılmasını öneriyoruz.
Kimler staj yapamaz?
Kimler staj yapamaz? Daha önce stajını başarıyla tamamlamış, bir veya daha fazla dersten kalmış, güz, bahar veya yaz döneminde devamsızlık yapmış olanlar staj yapamaz.
Staj yapmazsam ne olur?
Bütün derslerden başarılı olan, ancak staj zorunluluğunu tamamlamayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Stajyerler cumartesi çalışır mı?
Madde 8 – Stajlar, üniversitenin akademik takviminde ders ve sınav dönemleri dışında kalan günlerde yapılır. Stajın yapıldığı işyeri hafta sonları da (cumartesi-pazar) faaliyet gösteriyorsa, öğrenci bunu belgelendirmek kaydıyla hafta sonları da staj yapabilir. Staj başvurusu en az 15 iş günü için yapılmalıdır.
Staja 1 gün gitmezsem ne olur?
Bir staj gününü kaçırmanın genellikle ciddi sonuçları olmasa da, tekrarlanan devamsızlıklar staj notu ve işveren üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Bazı durumlarda, ek görevler atanabilir veya stajı tamamlamak için staj süresi uzatılabilir.
Antrenörlük bölümü staj var mı?
i) Uygulama: Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerinin antrenörlük uygulamasını, Madde 5 – (1) Staj başvurusu en az on dört hafta süreyle yapılır.
Antrenörlük ve Besyo aynı mı?
Besyo, dört yıllık lisans eğitimi veren üniversite bölümlerinden oluşmaktadır. Bu bölümler; Öğretmenlik, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Boş Zaman, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri bölümleridir.
Antrenörlük kaç puan istiyor?
Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvuran adayların 2023 TYT sınavından (OBP eklenmemiş ham puan) en az 200 puan almış olması gerekmektedir; (2022 TYT puanının kullanılabilmesi için aranan şartlar 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nda açıkça belirtilmiştir).
2 yıllık BESYO var mı?
“Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu”nun kısaltmasıdır ve genellikle bu adla anılır. “Kolej” terimi genellikle meslek okullarının eğitim yılıyla karıştırılır. Ancak BESYO’ların tüm bölümleri dört yıllık temel eğitim sunar.
Antrenörlük iki yıllık mı?
Program ilk iki yıl temel eğitim ve son iki yıl uzmanlık eğitiminden oluşmaktadır. Uzmanlık eğitimi kapsamında bir spor dalında antrenörlük becerileri edinmenin yanı sıra teorik bir alanda da uzmanlık eğitimi verilmektedir.
Antrenörlük bölümü TYT mi AYT mi?
Ancak yetenek sınavına girmeden ÖSYM’nin merkezi yerleştirme hizmetiyle BESYO veya Spor Bilimleri Fakültesi’ne girmek istiyorsanız AYT sınavına girmeniz gerekmektedir.
2 yıllık spor yönetimi mezunu antrenör olabilir mi?
Spor Yöneticiliği bölümü mezunları spor yöneticisi, antrenör ve spor öğretmeni unvanlarını kazanabilmektedirler.