Dilekçede ekler nasıl gösterilir?
Dilekçeyi talep eden kişinin ek belge sunması gerekiyorsa, bu durum adres satırına “Ek:” olarak belirtilecektir.
Ek listesi nasıl yazılır?
Metnin ekleri, imza bölümünden sonra uygun bir satır aralığı bırakılarak metin alanının solundaki “Ek:” ifadesinin altına yazılır. Ekler listesi metin alanına sığmayacak kadar uzunsa, “EK LİSTESİ” başlığı altında ayrı bir sayfada gösterilir ve kapak metnine eklenir.
Müdür V mi müdürü V mi?
Pozisyon “Genel Müdür V.”, “Bölüm Başkanı V.”, “İl Müdürü V.”, “Yurt Müdürü V.” formun ikinci satırında yer almaktadır.
Resmi yazışma kuralları nelerdir?
Yazışmalar için resmi kurallar nelerdir? İş e-posta adresinizin yazımına dikkat edin ve yanlış yazmayın. Yazışma dilini dikkatli seçin.
Yazışmalarda ek nereye yazılır?
Ek: Belgede bir ek varsa, imza bölümünden sonra uygun satır aralığıyla ve metin alanının solundan başlanarak “Ek:” başlığı yazılır. Belgede yalnızca bir ek varsa, “Ek:” başlığının sağına eke bir referans eklenir. Numara parantez içinde verilir.
Dilekçede ek nereye eklenir?
Dilekçe imzalanmalıdır. Başvuru sahibi adını ve tam adresini vermelidir. Dilekçeye eklenecek ek belgeler, makalenin sonunda “Ekler” başlığı altında maddeler halinde listelenmelidir.
Kurumlara gelen ek nasıl yazılır?
UYARI: Kurum, kuruluş, organ, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesilerek ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Dil Kurumu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulundan Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet Meclisi…
Hangi ek ayrı yazılır?
Özel isimlerin sonuna gelen türetme ekleri yan yana yazılır, çekim ekleri ise kesme işaretiyle ayrılır.
TDK gelen ek nasıl yazılır?
Buna göre cümlemizdeki ikinci cümlenin doğru yazımı, “k” ünsüzünün eklenmesiyle TDK biçiminde olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise bu ünsüzü “ke” olarak okumamız gerektiğidir. “Tedeka” olarak telaffuz edilirse eklenen sonek ile yanlış yazılmış olacaktır.
Mahkemeye arz mı rica mı?
Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “teklif”tir. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. “Teklif” olarak yanına yazılması yanlış bir kullanımdır. Fedakarlık “bir otoriteye saygı göstermek” anlamına gelir.
Notere arz mı rica mı?
Hiyerarşi açısından, şöyledir: Alt otoriteler için “Rica ederim”, üst, eşit otoriteler için “Size yalvarıyorum”. Dağıtılmış yazışmalarda “Size yalvarıyorum ve lütfen” cümlesiyle sona erer. Şu cümleyle sona erer:
Belediyeye arz mı edilir rica mı?
a) İlgili makamlar arasındaki hiyerarşiye ilişkin olarak: Alt makamlar için “… talep ediyorum” ve üst ve eşit makamlar için “… talep ediyorum”. Cümle şu şekilde biter:
Vali vekili nasıl yazılır?
-İstenilen bilgileri rica ve rica ederim, -İstenilen bilgileri rica ve rica ederim, uygun seçenek seçilerek bağlantı kurulur. a) Aynı unvan olsa dahi; ‘Vali Yardımcısı’ veya ‘Müdür Yardımcısı’ gibi farklı ifadeler yerine, ünvan yerine ‘Vali Yardımcısı’ veya ‘Müdür Yardımcısı’ yazılır.
Bilgilerinize arz ederim mi bilgilerinizi arz ederim mi?
YÜKSEK MAKAMLARA YAZDIĞINIZDA; Bilginize sunuyoruz. Sunuyorum. Teklif ediliyor. Onayınız (rıza, yetki) için size sunuluyor.
Kaymakam il müdürüne arz mı eder rica mı?
Kaymakamlar adli makamlara, adli makamlar mülki amirliklere başvuruyor, nezaketin sadece kadın ismi olarak anıldığı yerlerde ise evrak iadesi bir ön yazıyla ve “Bundan sonra yazışma usulünde daha dikkatli olmanız rica olunur.” denilerek başlıyor. Aslında mahkemeler bu konuda kısmen haklı.
Ek 1 ek 2 nasıl yazılır?
Belge birden fazla ek içeriyorsa, ekler “Ek:” başlığı altında numaralandırılır ve eklerin dahil edildiğini belirten ifadelerle birlikte gösterilir. Eklerin sayfa numarası parantez içinde gösterilir (Örnek 11). Birden fazla ek varsa, ek numarası metin kutusunun sağ üst köşesinde gösterilir (Örnek: EK-1, EK-2).
Dilekçede ekler zorunlu mu?
Dilekçeye eklenecek ek belgeler; Hazırlanan dilekçe mektubunun sonunda “Ek/Ekler” başlığı altında madde halinde tam olarak listelenerek dilekçeye eklenmelidir.
Ek 2’de nasıl yazılır?
“Varlık” eki, eklendiği sözcüğün yanına yazılır: deveye kulak (deve-de), yolda kalmak (on the road), ayakta durmak (standing), işte çalışmak (work-te), vb. Bu makale 10 Şubat 2019’da yayınlanmıştır.
İlgi A ve B nasıl yazılır?
İlgi alanındaki bilgiler bir satırı aşarsa, “faiz oranı” kelimesi boş bırakılır ve ikinci satıra yazılır. Birden fazla ilgi alanı varsa, yanlarına bir ayraç “)” konularak a, b, c gibi küçük harfler kullanılır. Referansta, “tarihli” ve “numaralı” ifadesi kullanılır. İlgi alanları kronolojik sırayla listelenir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Zurra Ne Demek Osmanlıca