İçeriğe geç

Tutsak Esir Ne Demek

Esir tutsak anlamı nedir?

“Esir” kelimesi, Türkçe’de eşanlamlı olan “köle” ve “tutsak” kelimeleriyle alternatif olarak kullanılma olanağı sunar. Kişinin fiziksel veya psikolojik olarak zorla tutulduğu duruma ekstra denir.

Tutsak eş anlamı ne?

“Kapsak” kelimesinin eş anlamlıları arasında “Esher”, “Bilun”, “Tutgun”, “Tort” kelimeleri aynı zamanda “Kapsak” kelimesinin eş anlamlıları olarak da bilinir, bunlar antik çağlardan günümüze kadar gelmiş ve daha az kullanılmıştır. Mahkum kelimesinin eş anlamlıları cümlede tam olarak aynı anlamda kullanılmıştır.

Savaş tutsağı kadına ne denir?

Kaynaklardan kaynaklanmayan içeriklere itiraz edilebilir ve kaldırılabilir. Odalıklar, çeşitli bölgelerden savaş esiri olarak Osmanlı saraylarına getirilen veya padişaha hediye edilen cariyelerdir.

Tutsak ne denir?

Köle pazarlarında satılan kişilere köle denir. Kelimenin isim hali “captivity” (esaret) olarak yazılır ve fiil hali “to be captured” (yakalanmak) şeklindedir.

Tutsak esir zıt anlamlı mı?

Türkçede zıt anlamlısıyla ele alınabilen “kapsak” sözcüğü aynı zamanda eş anlamlısıyla da ifade edilmektedir. Bu bağlamda “mahkum” sözcüğüne karşılık eş anlamlısı olan “tutuklu” sözcüğü kullanılmaktadır.

Esir ne demek din?

Arapçada esir kelimesi, savaşta esir alınan ve esas savaşçı olan yetişkin erkekler için kullanılırken, kökü “baştan çıkarmak” anlamına gelen “seby” kelimesi, yalnızca kadınları ve esir çocukları ifade eder.

Tutsağı ne demek?

Savaş esirleri, silahlı bir çatışma sırasında veya sonrasında canlı olarak yakalanan ve karşı tarafça tutulan askerlerdir. “Savaş esiri” teriminin kullanıldığı en eski kaynak 1610 yılına dayanır.

Tutsak karşıtı nedir?

“Tutuklu”nun Zıt Anlamı TDK üzerinden bakıldığında “özgür” kelimesi “tutuklu” kelimesinin zıt anlamlısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tutsak eş anlamlısı nedir eodev?

Mahkûm ve tutsak kelimeleriyle eş anlamlı olan köle kelimesi, birçok birleşik isim ve ifadede de karşımıza çıkmaktadır.

Kadın komutan ne denir?

Madde 12 – Alt rütbelilerin üstlerine isimleriyle hitap etmeleri yasaktır. Gerektiğinde (Mareşal, Komutan, General, Amiral, Başkan, Binbaşı, Yüzbaşı, Onbaşı) ve rütbesi olmayan kişiler için “Sir” veya “Madam” ifadeleri kullanılmalıdır.

Savaş esiri nedir?

Savaş esiri (POW), savaş sırasında bir savaşan güç tarafından yakalanan veya tutulan herhangi bir kişidir. 9 Eylül 2024 Savaş esiri (POW), savaş sırasında bir savaşan güç tarafından yakalanan veya tutulan herhangi bir kişidir.

Esaret esir alma durumuna ne denir?

Savaş sırasında düşman askerleri tarafından zorla hapse atılmaya esaret denir. Esaret ve tutukluluk kelimeleriyle eş anlamlı olan bu kelime kölelik anlamında da kullanılır.

Esir tutsak nedir?

Captive kelimesinin eş anlamlıları: mahkum, köle veya hizmetçi kelimeleridir. Ancak en bilinen ve popüler olanı “captive” kelimesidir. “Esir” kelimesi aynı zamanda “mahkum” anlamına gelir ve bir cümlede veya tek başına kullanıldığında, anlamın bütünlüğü tehlikeye atılmaz.

Tutsakla ilgili bir cümle kurar mısın?

“Ben burada sıkıştım.” “Bizim yüzümüzden sıkıştı ve hücrede kaldı.”

Tutsak almak ne demek?

Rehin alma veya rehin alma, güvenlik nedenleriyle, savaşta veya diğer eylemlerde önleyici bir tedbir olarak bir gereksinimi karşılamak için varlıkların veya kişilerin ele geçirilmesi ve tutulmasıdır. Rehin almada ele geçirilen varlık veya kişiye rehine veya tutuklu denir.

Esir ne demek örnek cümle?

“Tutukluları serbest bırakmak için bir anlaşma yapacak.” “Evde kaç gün tutuklu kaldım?” “Burası en çok tutuklunun olduğu ülke.” uygun şekilde farklı cümlelerde.

Esir zit anlamı nedir?

“Öz” kelimesinden türetilen “öz” kelimesi, “köle” kelimesinin zıttı bir anlama sahiptir.

Esir kavramı nedir?

Eter, felsefede maddenin beşinci elementidir. Ancak, bu maddeye verilen isimdir çünkü katı, sıvı ve gaz gibi algılanabilir hallerin aksine daha az yoğundur, daha yüksek bir titreşim oranına sahiptir ve daha incelikli ve akışkandır. Maddenin eterik hali Orfik öğretilerde eter terimiyle ifade edilmiştir.

Esir ne demek tarih?

Arapçada esir anlamına gelen “esir” kelimesi, Osmanlı kayıtlarında köle anlamına da gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sınırsız Escort