İçeriğe geç

Japon Gülü Bahçede Yetişir Mi

Japon gülü bahçede olur mu?

Latince adı “Çin gülü” anlamına gelse de Türkçede “Japon gülü” olarak da bilinir. Japon gülleri saksılarda küçük kalsa da bahçede 3 m’ye kadar boylanabilir ve 2 m’ye kadar genişleyebilir. Çalı formunda bir bitkidir.

Japon gülü dışarıda yaşar mı?

Sıcak ortamları seven Japon gülü, kışın 13 ila 18 derece arasındaki sıcaklıklarda yaşar ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda çürür ve ölür. Bol güneş ışığı alan aydınlık ve havadar bir ortamda tutulması gerekse de doğrudan güneş ışığından korunmalıdır. Gölgelik yerlerde yetiştirilirse çiçek açmaz.

Japon gülü nerede yetişir?

Anavatanı Güneydoğu Asya olan Japon gülü, Türkiye’de özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde bahçelerde yetiştirilirken, diğer illerde saksı çiçeği olarak evde de yetiştirilebilir. Sıcak ortamlarda yetişen Japon gülü, kavurucu güneşi sevmekle kalmaz, her şeyden önce kış soğuğundan korunmalıdır.

Japon gülü ne zaman dikilir?

Japon gülleri hangi ayda ekilir? Japon gülü çiçeğini tohumdan yetiştirmek ve çoğaltmak için ideal zaman sonbahardır. Ekim için önce saksıyı 2/3 toprakla doldurun ve tohumları 3 cm arayla yerleştirin. İstediğiniz kadar tohum ekebilirsiniz.

Hibiskus ile Japon gülü aynı mı?

Japon gülü, Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis) olarak da bilinir, ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Doğu Asya kökenli bir saksı ve bahçe süs bitkisidir. Büyük ve gösterişli çiçeklere sahip olan L. Japon gülü (Çin gülü), genellikle saksılarda ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir.

Japon gülü nasıl toprak sever?

Japon gülü çiçekleri humus açısından özellikle zengin olan toprağı tercih eder. Humuslu toprağınız yoksa, bu toprağı korumak için bahçe toprağınıza biraz kil, çürümüş yapraklar ve yanmış çiftlik gübresi dökebilirsiniz. Ayrıca her yıl saksıyı değiştirirken toprağı da değiştirebilirsiniz.

Japon gülünün tomurcukları neden dökülür?

Japon güllerinde tomurcuk dökülmesi Japon güllerinin tomurcukları çok hassastır. Aşırı veya yetersiz sulama ve gübreleme, 35 derecenin üzerindeki sıcaklıklar ve zararlı böcekler tomurcukların açılmadan önce düşmesine neden olur.

Japon gülü ne kadar sulanmalı?

Kışın evde çiçek açmaya devam eden ebegümecini oda sıcaklığından daha soğuk suyla sulamamaya dikkat edin. Kışın haftada iki kez, yazın ise haftada dört kez sulanması önerilir.

Japon gülü neden yaprakları sararır?

Japon gülünün çiçek tomurcuklarının dökülmesi, yer değişikliği, cereyan veya örümcek akarları nedeniyle meydana gelebilir. Japon güllerinin yapraklarının neden sarardığı sorusunun cevabı, bitkinin aşırı soğuk veya sıcağa maruz kalması durumunda sararma meydana gelebileceği gerçeğiyle cevaplanabilir.

Japon gülü budanır mı?

Japon gülü için budama ve gübreleme önerileri. Japon gülüne bakım yaparken budama ve gübreleme, bitkinin sağlıklı büyümesi ve gür çiçeklenmesi için çok önemlidir. Budama, bitkinin şeklini korumaya ve sağlıklı yeni sürgünlerin gelişimini desteklemeye yarar.

Japon gülü boceklenmesine ne iyi gelir?

Çiçek istilasına karşı en bilinen çözüm aspirinli sudur. Birkaç aspirini erittiğiniz su toprağı besler ve böcekleri öldürür. Sigara külü, içeriği sayesinde böcekleri topraktan uzaklaştırır. Toprağın su dengesini sağlamanız gerekir.

Japon gülü meyve verir mi?

Biyolojik yapısı gereği hızlı büyüyen ve fidelerin dikildiği yılda hızlı meyve veren bir çalı bitkisi grubudur. Çok hızlı büyür ve bol miktarda çiçek ve meyve üretir.

Japon gülü suda kaç günde köklenir?

Japon gülleri çelikle çoğaltılır. Ana bitkinin kökünden veya yapraklarından alınan bir bölüm bir ay boyunca su veya toprakta köklendirilir.

Bahçe gülü ne zaman dikilir?

Bahçe gülleri yılın herhangi bir zamanında fide olarak ekilebilir. Açık köklü veya saksı gül fidelerinin toprağa ekilmeden önce sürülmesi ve temizlenmesi gerekir. Her ne kadar yılın herhangi bir zamanı ekim için uygun olsa da, ekim için en iyi zaman sonbahar sonu veya ilkbahar başıdır. Bu şekilde, çiçeklerin yaz aylarında çiçek açması mümkündür.

Japon gülü ne işe yarar?

Ebegümeci, antioksidan bakımından zengin, ekşi bir tada ve susuzluğu giderici özelliklere sahip bir bitki türüdür. Malvaceae familyasına ait olan ebegümeci bitkisi, C vitamini bakımından zengindir ve birçok sağlık faydası sunar.

Japon gülü ne kadar sulanmalı?

Kışın evde çiçek açmaya devam eden ebegümecini oda sıcaklığından daha soğuk suyla sulamamaya dikkat edin. Kışın haftada iki kez, yazın ise haftada dört kez sulanması önerilir.

Japon gülünün tomurcukları neden dökülür?

Japon güllerinde tomurcuk dökülmesi Japon güllerinin tomurcukları çok hassastır. Aşırı veya yetersiz sulama ve gübreleme, 35 derecenin üzerindeki sıcaklıklar ve zararlı böcekler tomurcukların açılmadan önce düşmesine neden olur.

Japon balığı çiçeği nasıl çoğaltılır?

Bitkinin toprağı, iri nehir kumu, funda yaprakları ve yaprak çürüğü asitsiz bahçe toprağına karıştırılarak hazırlanmalıdır. Saksı değişimi, bitkinin kökleri toprağı tamamen doldurduğunda bir boy büyük uygun toprakla yapılır. Yetiştirilmesi ve bakımı biraz zor bir bitkidir ve çeliklerle çoğaltılır.

Japon gülü budaması nasıl yapılır?

Japon güllerini budarken, gövdenin üçte biri ve bitkinin yan dallarının yarısı steril makasla budanabilir. İlkbaharda toprağı değiştirdiğinizde yapraklı kısımları budamak faydalı olabilir. Budamadan sonra bitki bir sonraki sezonda daha sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir