İçeriğe geç

Dürr-I Aden Ne Demek

Dürri yekdane ne demek?

En makbul inci, tek ve büyük incidir. Bu tür incilere dürr-i yetim (yetim inci), dürr-i yekta (eşsiz inci), dürr-i yek-dane (tek inci) ve dürr-i şâhvâr (kraliyet incileri) de denir.

Aden ne demek anlamı?

Aden isminin anlamı; “Cennet Bahçesi” anlamına gelir. Ayrıca terminolojik anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı organı ve bezini belirtmek için kullanılır.

Dürri yektane ne demek?

Dürr-i Yekta “benzersiz inci” demektir. Bu, sizin başkasına ait olmayan bir inciniz olduğu anlamına gelir. Günahları çok, bilgisi ve zekâsı az olan kullarına, güzel Türk sahillerinde çiçek açan Osmanlı sedefinden yapılmış bu eşsiz incinin bereketini bahşettiği için Allahu teâlâya şükrediyorum.

Dürriye ne demek?

İnci gibi parlayan, parlak.

Aden Kürt ismi mi?

Büyülü Yolculuk | Aden ismi son zamanlarda kız çocuklarına en çok verilen isimlerden biri 👩. Arapça kökenli bir isimdir.

Aden ismi yasak mı?

Aden ismi Kuran-ı Kerim’de geçmektedir (Hud Suresi 60. ayet ve Necm Suresi 50. ayet) ve ona Aden denmesi caizdir. Aden ismi kaç kişiye aittir? Türkiye’de Aden ismini kullanan ilk kişidir.

Lavinya ismi ne demek?

Lavinya ismi, yüzü ay ışığı kadar parlak ve güzel olan bir kadın anlamına gelir. Bu ismin kökeni Roma mitolojisine dayanır. Prenses Lavinya’nın babasının adı Latinus ve annesinin adı Amata’dır. Lavinia’nın babası Latinus, Roma mitolojisinde adaletin simgesidir.

Didara ne demek?

Didar, genellikle yüz ve yüz ifadesiyle ifade edilen bir kelimedir. Antik çağlarda bu kelime yüz güzelliği ve yüzdeki ışık olarak da tanımlanabilirdi. Günlük yaşamın bir parçası olmasa da birçok farklı eserde ve yazılı kaynakta sıklıkla bulunur.

Müreddiye ne demek?

“رَبَّى” (rabbā) kökünden türemiştir ve “disiplin altına almak, eğitmek” anlamında kullanılır. Anlamı: “Müdür” genellikle çocukların eğitimi ve yetiştirilmesiyle ilgilenen, onları büyüten ve eğiten bir kadını ifade eder. Ayrıca bir şeyin gelişmesini ve olgunlaşmasını sağlayan insanları veya faktörleri de ifade edebilir.

Dârr ne demek?

Darr veya dur fiilinden türeyen ve “zarar vermek” anlamına gelen bir sıfat olup, “zarar veren” veya “acı ve zararlı şeyler yaratan” anlamına gelen hüsna isminin içinde yer alır.

Yekser ne demek Osmanlıca?

1. Bir uçtan bir uca: Her kul güzel bir kadının timsali olarak durur / Bu güzellik güzeldir (Abdülhak Hâmit). Yekser Gaza’nın kılıcıyla kuşanmış bir ümmet / Bu cihanın reisine (Yahyâ Kemal) karşı mücadeledir. 2. Hep birlikte, hep birlikte: Ebruyu görenler şöyle derler: Yekser / Allahu Ekber zihinsel mihraptır (Sünbülzâde Vehbî).

Dür sadef ne demek?

Sadef (sedef-), istiridye olarak da adlandırılan bir deniz ürünüdür.

Hayal engiz ne demek?

Yani okuyucuyu zihinsel faaliyete sevk eden, kelime ile anlam arasında sıra dışı ilişkiler kurarak ona keşfetme heyecanı yaşatan akıllıca icatlarla söylenen şiirlere “hayalî-mühendislik şiiri” denir.

Sühan perver ne demek?

Sühan-perver (ﺳﺨﻦ ﭘﺮﻭﺭ) birl. sıfat (Farsça perver “besleyen, yetiştiren” anlamında) söz üreten, güzel sözler bulan ve söyleyen: Dehanız Tûtî / Bâkî gibi, üstad-ı suhan-pervere cânâ (Bâkî’den) gibi güzel fıkralar öğretmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir