İçeriğe geç

Avşin Ismi Ne Anlama Gelir

Avşin ne demek?

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde: “Avşin ismi ne anlama geliyor ve neyi ifade ediyor?” sorusunun cevabı ise şöyle: Osmanlıca’da “kekik otu” anlamına geliyor.

Avşin ismi Kürtçe mi?

Afşin (Farsça: افشین‎ / Afšīn / Afşin); Türkiye, İran ve Azerbaycan’da kullanılan bir erkek ismidir. Soğd uygarlığı döneminde Uşrusana bölgesine hükmeden halkın kullandığı unvan olup etimolojik kökeni Soğdcadır.

Afşin ismi Kuran’da geçiyor mu?

Afşin ismi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? Hayır, Afşin ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyor.

Afşın nedir?

Afşin, Kahramanmaraş iline bağlı bir ilçedir. 1572 yılında Osmanlı egemenliğine giren Efsus, 02.08.1944 tarih ve 4642 sayılı kanunla 1944 yılında ilçe merkezi haline getirilerek Afşin ismi verilmiştir. 2020 TÜİK verilerine göre ilçenin merkezi, beldeleri ve köyleri dahil nüfusu 80’dir.

Avşin Kürtçede ne demek?

Avşin isminin Kürtçe isim olarak da yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Avşin ismi su mavisi anlamına gelmektedir. Avşin liderlik vasıflarıyla bilinmektedir.

Lavin ne demek Kürtçe?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından oldukça popülerdir.

Evin Kürtçe bir isim mi?

Evin ismi Türk kökenli bir isimdir. Kökeninde farklı anlamları ve etimolojik kökleri vardır. Genellikle Kürtçe ve Türkçe dillerinde kullanılır ve farklı anlamları vardır. Kürtçe Anlamı: Evin ismi Kürtçede “sevgi, şefkat” anlamına gelir.

Asel Kürtçe isim mi?

Asel, Arapça kökenli isimlerden biridir ve Türkçe’de hoş anlamı nedeniyle takdir edilir. – Arapçada bal anlamına gelir. – Cennetteki bal nehrinden bahsederken kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu isim, Kutsal Kuran’da Muhammed Suresi’nin 15. ayetinde geçmektedir.

Delal ismi ne anlama gelir?

Delal, genellikle Kürt kökenli bir isimdir ve “güzellik” veya “sevimlilik” anlamına gelir. Bu isim aynı zamanda saflığı, estetiği ve çekiciliği ifade etmek için de kullanılabilir.

Afşin adı nereden gelmiştir?

Afşin ismi Selçuklu Hükümdarı Alparslan’ın komutanlarından Afşinbey’in isminden alınmıştır. 1944 yılında Afşin ismi verilmiş ve aynı yıl 4642 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.

Afşin Türkçe ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Afşin isminin anlamları şu şekildedir: 1. Zırh 2. Silah

Zilan ismi ne anlama gelir?

Zilan ismi Kürt kökenlidir ve “yaşam” ve “yaşayan” anlamına gelir. Bu isim, yaşamın canlılığı ve enerjisiyle özdeşleşmiştir. Zilan ismi, yaşamın güzelliğini, dinamizmini ve tazeliğini ifade eder. İsmin bu anlamı, kişinin canlı, enerjik ve pozitif bir karaktere sahip olduğunu sembolize eder.

Avşin kız ismi mi?

Çok güzel ve etkili bir telaffuza sahip olan Afşin ismi erkek çocuklarına konulabilecek yaygın isimlerden biridir. Güzel bir anlamı da olduğu söylenebilir.

Afşin Alevi mi?

Alevi inancının yaygın olduğu Maraş’ın Afşin ilçesinde vatandaşlar, kültürel kimliklerinden dolayı ayrımcılığa uğruyor.

Afşin neyi meşhur?

Aktiviteler: Eshab-ı Kehf. Dini mekanlar. Afşin Ömer Ağa Konağı’ndaki dini mekanlar. Dini mekanlar.

Kürtçe arjin ne demek?

Arjin, güzel çağrışımı ve telaffuzu nedeniyle Kürtçe olarak da bilinir. Arjin isminin iki anlamı vardır. Yaşam ateşi ve cesaret olarak güzel ve anlamlı bir isimdir. Anlamı ve tonu nedeniyle popüler bir isimdir.

Afşin Türkçe ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Afşin isminin anlamları şu şekildedir: 1. Zırh 2. Silah

Havin kız ismi mi?

Havin ismi sadece kızlar için kullanılır ve ismin rengi pembedir. Havin ismi yaz gecesi anlamına gelir. Sakin ve rahat bir yapıya sahiptirler.

Viyan ne demek Kürtçede?

Viyan isminin anlamı arzu, özlem ve istek demektir. Viyan ismi iyi bir şey dilemek veya gelecek için bir şey istemek anlamına gelir. Viyan ismi Kürtçe bir isimdir. Bu isim bir dileği ve bir arzuyu sembolize eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir